27. september 2020

Smash burgers – Nem mandemad

By FNH1206

OBS. For de bedste resultater skal du bede din slagter om at hakke oksekødet helt fint for dig, ellers skal du selv gøre dette derhjemme. For den ultimativt bedste smag skal du bruge en blanding af ribben, bryst eller oksehale. Bøfferne kan også steges en eller to ad gangen ved hjælp af en mindre stegepande.

Ingredienser
1/2 tsk vegetabilsk olie
400 gram hakket oksekød opdelt i fire 4 portioner
Kosher salt og friskmalet sort peber
Osteskiver, hvis det ønskes)
Påfyldninger og krydderier efter ønske

Vejledning
1.
Tilsæt olie i en 30-centimeters rustfri stål- eller støbejernspande og tør den let over med et papirhåndklæde. Sæt stegepanden over medium varme, og lad den forvarme i ca. 5 minutter. I mellemtiden former du forsigtigt hver portion hakket oksekød i en rund solid kugle, der er ca. 5 centimeter høj, og presser sammen, indtil kødet holder form uden at falde fra hinanden. Tilsæt generøst på alle sider med kosher salt og peber.

2.
Skru varmen til høj, indtil stegepanden ryger. Tilsæt de runde kød-kugler til stegepanden og brug en fast, stiv metalspatel, tryk ned på hver enkelt, indtil de er ca. 10 – 11 centimeter i diameter og cirka 1 – 2 centimeter i tykkelse. Det hjælper med at bruge en anden spatel til at lægge pres på den første nedad, hvis du har problemer med at knuse dem hårdt nok.

3.
Lad kødet stege uden at bevæge dem, indtil en gyldenbrun skorpe udvikler sig, ca. 1 1/2 minut. Brug kanten af ​​spatlen til forsigtigt at skrabe op og vende bøfferne ad gangen, og sørg for at fjerne alle brunede stykker fra stegepanden. Hvis du bruger ost, skal du tilføje det nu.

4.
Fortsæt med at lave mad, indtil dine bøffer er tilberedt præcis som du ønsker dette. Dernæst toppes bollerne eller bøfferne efter personligt ønske, overfør dernæst bøffer til boller, slut endeligt af dem den sidste bolle og voila, nem mandemad til en aften med drengene.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Smash burgers
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)