28. september 2020

Hvorfor er memes sjove?

By FNH1206

Spørgsmålet som længe har været umuligt at svare på! Hvorfor er memes egentlig sj0ve, og er de overhovedet sjove? Der er ingen tvivl om, at memekulturen er på sit højeste for tiden, og dette kan der være særligt mange grunde til.

1. Afbræk fra hverdagen

En af de helt store grunde til, at memes for tiden er populært på internet, særligt blandet unge, kan i høj grad skyldes verdenssituationen. Der foregår så mange utroligt seriøse ting i 2020, at det hele kan være svært at håndtere. En forsvarsmekanisme mod den evige eskalering af problemer kan være humor. Der kan med god overbevisning argumenteres for, at memes er blevet nutidens bøger. Det er ikke længere nær så populært blandt unge at læse, hvilket i høj grad kan skyldes at der er mange underholdningsmuligheder som er lettere tilgængeligt, særligt dét at browse memes på internettet. Memes vil derfor skabe en sikker barrierer som giver et pusterum, og som tillader dig at glemme alt hvad der sker i den store vide verden.

2. Udskamme de som ellers er ophøjet

En anden grund til det store fokus på memes kan være, at disse kan bruges som et meget relevant talerør. Såfremt kombinationen af billede og tekst gøres rigtigt, kan dette ofte få enhver offentlig person til at se latterlig ud. Det kan fx være svært for amerikanere at udskamme deres præsident, på trods af at han kommer med kontroversielle udtalelser, hvad end dette sker i æteren på tv eller online på Twitter. Derfor kan memes fungere som en reaktion på disse udtalelser, ved at kombinere et måske mindre flatterende billede samt en af de kontroversielle udtalelser. Præsidenten vil derfor blive fanget både med udtalelsen samt et dumt billede, som kan fange bredt, altså ikke kun påvirke de der kender teksten, men samtidigt påvirke de som røres af billedet.