27. september 2020

Den perfekte steak-guide til en drengeaften

By FNH1206

Trin nummer 1: Vælg din bøf

Udskæringen af ​​bøf, du bruger, handler mest om personlig præference og budget. Forskellige udskæringer giver forskellige oplevelser.

HØJREB: betragtes som et “prime cut”, ligesom filet, men med mere smag. Bedst serveret medium-rare.

T-bone: For at sikre, at alt tilberedes jævnt, er det bedst at færdiggøre denne bøf i ovnen. Endvidere er denne Fantastisk til deling.

Bavette og flankebøf: Billig udskæring, der bedst serveres ikke mere end medium og er fantastisk til at komme på grillen.

Fillet: Prisen som det mest møre snit, det er dog også den dyreste. Det har lidt fedt og serveres bedst så rare, som du kan klare det.

Rib-eye og tomahawk: Der er to snit at bemærke: rib-eye, som er den normale og udbenede version. Der næst er der rib-eye på knoglen, også kendt som côte de boeuf.

Flatiron: Denne bøf er skåret fra skulderbladet og har stor værdi og pænt formet, men den skal dog sjældent tilberedes mere end medium, ellers bliver den umulig at tygge.

Onglet: Også kaldet bøjlebøf, dette rebformede stykke kød har masser af smag, men vil være svær at tygge, hvis det tilberedes over rare.

Rump: Den billigste af prime udskæringerne, den bliver ikke til at tygge, hvis den tilberedes noget ud over medium.

Svits din bøf

Svits en bøf, indtil den får en karamelliseret brun skorpe, hvilket giver den massere af smag. For at dette kan ske, skal gryden og fedtet være varmt nok. Den konventionelle måde er at brænde den på den ene side og derefter tilberede den til den samme mængde på den anden side. Dette giver gode resultater, dog bliver den anden side aldrig så pænt karamelliseret som den første.

Bøffers tilberedningstid

Blue rare: Skal have en mørk farve, næsten lilla og bare varm. Det vil føles svampet uden modstand.

Rare: Mørkerød i farve med noget rød juice, der flyder. Det føles blødt og svampet med let modstand.

Medium-rare: Lyserød i farve med noget saft. Det bliver lidt blødt og svampet og ens smule modstand.

Medium: Bleg lyserød i midten med næsten ingen saft. Det vil føles fast og med en moderat modstand.

Well done: Kun et lille spor af lyserød farve, men ikke tør. Det føles svampet og blødt og let fjedrende.

Det er meget vigtigt at overveje størrelsen og vægten af ​​din bøf, før du beregner tilberedningstiden. Hvis du er i tvivl, skal du drage fordel af din slagters ekspertøje, der burde være i stand til at fortælle dig, hvor længe du har brug for at tilberede dit kød.

Summary
recipe image
Recipe Name
Den perfekte steak
Author Name
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)